MoViola speciale: ”Don” Shahrouz Manzuri

april 8th, 2011

En av de sista 70-80talisterna som gästar forumet ”millevoci” konsekvent, även i motgång. Det ska Du ha en eloge för. Vad är det som får dig att titta in då&då? Berätta lite mer i detalj om ditt violaintresse!

Vi får börja ifrån början då…. allting börja med att jag var en liten grabb på ca 11-12år och inte visste vad sann kärlek var. Jag började som ett Inter fan pga Youri Djorkaeff, makalös spelare. Sedan kom Ronaldo till Inter och alla kidsen sprang runt med den blå svarta dräkten med Ronaldo på ryggen. Redan som barn hatade jag allt som hade med mainstream att göra så jag kände att det va dags att byta lag till Viola även denna gång pga en spelare, jag vet inte ens om jag behöver nämna hans namn med det va våran Arch Angel Gabriel Omar Batistuta.
Varför jag hänger kvar på millevoci är ganska uppenbart, Fiorentina sidan har förmodligen Svenskafans bästa skribenter och det är ganska roliga forum troll som hänger där ;)
Favorit spelaren genom tiderna är Batigol jag vill inte vara en sådan person som skulle säga Giancarlo Antognoni baraför att han är den störste typ, I call it how I see it så att säga.

Och även den störst bidragande orsaken till mina irrfärder i den nya violabloggen. Hur tycker Du att den styrts, något Du saknar?  –Jag saknar Tonys inlägg t.ex

På tiden att du starta den, jag älskar unga spelare och talanger, lite mer om primaveran kanske? Du får anlita Tillberg.

Vad jag förstått så är Du väldigt mycket pro-Prandelli. Det vill säga även det lilla av Prandelli som kan skymtas kvar i Fiorentina, säg till exempel kaptensbindeln runt Montolivos arm. Vad är det du minns bäst och saknar från en svunnen era och vad räds du mest inför stundande tider?

Jag är väldigt pro-prandelli älskar hans vision på fotboll och hur den ska spelas men han saknar en hel del grinta dock. Melo tiden är nog den bästa eran vi spelade bäst fotboll då och vi kunde vinna mot alla lag sen det senare året när vi kissar på Liverpool inte en gång utan två gånger och vinna CL gruppen det va SEX för mig,
jag kommer aldrig glömma offside målet mot münchen där det kändes som att få en kniv i hjärtat heller och sist men inte minst första målet Bati gör mot oss i Roma tröjan…. Jag är rädd för att Miha inte kommer få kicken i sommar, det ger mig äckliga rysningar

Betyder ”pro-Prandelli” = ”anti-Mihajlovic” per automatik, eller kan Du lyfta fram positiva aspekter efter snart ett år med serben i styrsätet? Hur ser Du på hans roll i Viola?

Nej verkligen inte men Miha är ingen tränare för ett lag som Viola, visst träna Catania och Bologna och slåss i botten men att ta ett lag till CL blir bara svårare och svårare för varje år. Jag personligen vill ha kvar Miha men inte som tränar kanske som en ambassadör när vi är nere i balkan och smider planer, skulle nog gå så mkt smidigare med förhandlingarna om han va med där.
Och Corivno måste va kvar ett tag till, vi börjar se hans frukt växa nu. ÄLSKAR DET!!!

Har Du någon favoritspelare i Viola i dagsläget?

Nej faktiskt inte eller jag kanske har en liten hat/kärlek för Mutu men det är pga ja ni vet ju själva, killen har issues. Men annars har jag ingen favorit av en simpel anledning, spelare kommer och går men klubben består det är klubben jag visar min kärlek till inte till en enskild spelare.


Kort och koncist, vilka förändringar krävs för att vi ska nå Europaspel 2012/2013, för jag antar att 2011/2012 – tåget har gått?

Europaspelet va ganska nära men vi sumpa chansen när vi inte tog poäng när de andra tappa så jag har redan gett upp den delen. jag vet inte riktigt, rensa gammalt och in med lite nytt(bänk/reserver) en Capitano som har pondus både på och utanför plan tycker inte Ricky passar in och jag tycker inte Donadel passar in heller.


En hälsning till övriga millevoci och L’uccelino besökare:


Finns en viola supporter till i karlstad som jag har sett, Vem är du? vad heter du etc ;) jag känner mig ganska ensam här bli min kompis. Vill tacka dig Ody keep up the good work även ni andra som skriver för svenskafans! Ciao!


Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

Name (måste anges)

Email (måste anges)

Webbplats

Speak your mind