Hamrin: ”Ge Babacar speltid”

april 14th, 2011

Violaikonen vars smeknamn även bloggen fått bära, l’ucellino (den lilla sångfågeln/lillpitten), och jag har haft turen att få träffa ger sin syn på läget i Firenze inför det stundande rivalmötet mot Juventus. Precis som många andra efter honom så har han burit båda tröjorna (Juve 56-67), Gentile och Baggio för att nämna några. Kurt Hamrin har så god insyn i klubben man kan ha och hans åsikter väger tungt, även för florentinarna själva.


Fiorentina-Juventus återgår till ett möte som är värd en hel säsong [för att fortsätta på ADV's spår].
“Det får det vara men inte en… vendetta, jag föredrar att förlora mot Juve och kvalificera till Europa”.

Pågående säsong, en besvikelse.
“Ja, Fiorentina hade ju oerhörd otur då Mihajlovics alla planer rök i samma veva som Jovetics korsband, sedan var det det där med Adrian Mutu. En mardrömsstart på säsongen”.

Vi kom till en punkt då det pratades om ”salvezza”.
“De som gjorde det hade all orsak att göra så, laget hade det otroligt svårt. Tur nog att ”i big” återinträdde och laget hämtade sig någorlunda, men nu är det för sent att nå Europa”.

Kapitlet Mutu: övertygar han?
“För det som han har uträttat på plan så ja, jag uppfattar det som om han mår bra och är skillnaden fortfarande. Med honom från start så hade nog Fiorentina, troligen, nått Europa League. Firenze måste återfinnas inom europeisk fotboll, om inte Champions League så i alla fall Europa League”.

Man kan få känslan att Firenze tagit avstånd från Fiorentina?
“Så kan det vara, men varje säsong har sitt, kärleken som staden visar laget är stor. Jag ser det inte negativt, även om publiksiffrorna var större för något år sen. Det räcker med några positiva resultat för att återuppliva entusiasmen, det är bara att se när Fiorentina såg ut att vara inblandade i kampen om Europa för någon omgång sen”.

En säsongsavslutning tillägnad de unga.
“Jag hoppas det, på så sätt kan vi lära känna dem och Mihajlovic kan förstå vem som kan komma till nytta nästa säsong, förutsatt att tränaren blir kvar för jag är något tveksam…”.

Som bandiera viola: ett tips till Babacar?
“Babacar måste få spela mera, han har fått få tillfällen. För att göra så räcker det inte med inhopp som varar några minuter, han måste få spela dessa sista matcher från start, sen kan man avgöra om han håller på denna nivå”.

www.violanews.com


Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

Name (måste anges)

Email (måste anges)

Webbplats

Speak your mind