Mihajlovic tar hypen tillvara

juni 18th, 2011

Hela säsongen har jag pendlat från pro till anti – Miha. Kortfattat så var han helt enkelt det enda som var värt att följa 10/11.

Hans karakteristiskt buffliga stil, nedsjunken och lutande över podiet med armarna i kors som stöd. Besvarande pressens frågor genom ”grodor” (som i slutändan oftast visade sig vara skönt framfusig sarkasm), den om Della Valles längd till exempel blev en klassiker genomgående. Eller ”calcinculi”. Ovärderligt.

Baksidan myntet var lagets prestation och reslutat, men det slog mig inte förens efter säsongen.

”Det har nog sagts tusen gånger på forumet men det känns som att det måste påminnas om förra säsongens Serie A igen:
17 förluster (11 i år), 47 poäng (51 i år), 11:e plats (9:e i år)”
– Alessandro, reflekterande millevocigäst som jämför 09/10 med 10/11.

Mycket riktigt så har vi ändå tagit ett litet steg framåt, under mycket jämnare säsong än den tidigare. ”Una stagione pericolosa” som Corvino själv varnade om förra sommaren. Så vad är det som gjort smaken av att ha Sicke som mister bitterljuv?

Med det i beaktning kan vi bena av myten som skapats om att ”Sinisa är roten till all ondska” och fokusera på enbart det s om faktiskt varit dåligt, nämligen lagets framträdande och spel (ja, Mihajlovic till större del ansvarig). Inramat i kaoset kring den tomma presidentposten, den dävna entusiasmen från florenspubliken, och vissa individers motivationstorka och/eller utspel vid sidan av plan. Allt detta och lite till har gjort att frustrationen växt fram hos precis Alla. Gå nu och finn vem som är hönan och vem som är ägget!?

Inget är så enkelt som det kan se ut att vara och att lasta allt på Mihajlovic känns bara fel, ytligt och ogenomtänkt. Skickar vi honom till Inter är vi tillbaka på ruta ett, och då menar jag ruta ett som i säsongen 05/06 och Prandellis första år, fast utan Toni.

Till Inter? Enligt mig är det ingen slump att Sinisa är högaktuell med en flytt till Milano. Han besitter de rätta kompetenserna för ett storlag som att ena ett omklädningsrum och en defensiv grundfilosofi som krävs inom den moderna fotbollen där vare sig Prandelli eller Leo har mycket att säga till om.

Enligt ”Stadio” så skriver han på i Milano på måndag och tar hyperkompetente assisterande coachen Marcolin med sig (dåliga nyheter även för Brescia och Catania som ryktats bli språngbräda för hans karriär som huvudtränare). Enligt ”Gazzetta” så har han sagt ett blankt ”nej” till Moratti och vill respektera det år han har kvar på sitt kontrakt.

Hur väljer då Mihajlovic att svara på spekulationerna? I tystnad tar han hypen tillvara och sätter sig på parkettplats i Santa Croce för att följa Calcio Storico.  Ett tydligt statement om lojalitet och hans tuffa rykte och ytterligare en byggsten i relationen till Fiesoles allra mest hårdnackade ultrasfalanger.


One Response to “Mihajlovic tar hypen tillvara”

  1. Louis Vuitton Outlet on september 5, 2012 10:23

    and nike ctr360 in 2011 with the limitless scenery operation gunman king Louis Vuitton Outlet. The more youthful James Wyld was educated for that military at Woolwich [url=http://www.coachpurse-handbagssales.com][b]Coach Outlet Online Store[/b][/url].&&&&&&&

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

Name (måste anges)

Email (måste anges)

Webbplats

Speak your mind