Pro o anti Mihajlovic?

april 4th, 2011

Jag gissar att valet för de flesta av er är enkelt. Själv har jag varit både skeptisk och kluven redan från resans start. Trots flera horribla insatser har det alltid funnits ursäkter, ursäkter som Sicke inte velat spela på och som gjort att han satt sig i respekt hos en del supportrar som jag. Splittrad trupp, skador och en ständig turbulens runt om klubben. Det där sista förresten hör till jobbet som violacoach så den stryker vi. Snart ett år har gått med Sinisa i styrsätet, vad har vi lärt oss utav det?

+ Född 20 februari.

+”Un tosto”, uno che non mollare mai, en överlevare. Hans största utmaning har varit att överföra gnistan till ett sömnigt manskap. Det har gett blandade resultat. Pasqual, Gamberini, Natali, Camporese, Ljajic, Donadel, Behrami, Comotto och Santana, alla har tagit vara på chansen som ett tränarbyte innebär. Babacar, Cerci och Marchionni har gjort sig omöjliga.

- Tråkig fotboll, Fiorentina 2010/2012 har stundtals, kanske till och med majoriteten av tiden varit en ren plåga att följa. Jag har börjat rispa in sträck för återstående omgångar.

- Dåliga resultat, som det ser ut nu missar vi europeisk cupfotboll nästa säsong. Det känns långt ifrån en fjärdeplats som var det uttalade målet.

Flera frågetecken har även dykt upp i samband med serbens coachande. Har han bra hand med unga? Babacar och Camporese är ju två vilt skilda historier. Är Mihajlovic bättre än sin föregångare att släppa fram talang eller har det varit omständigheterna som tvingat honom till de mer populära valen bland fansen?

Vilken är Mihajlovic roll i Fiorentina? Corvinos/Della Valles personliga nickdocka? Han har inte satt sig emot några spelarköp/uteblivna spelarköp än så länge, något hans föregångare inte var lika bekväm med. Byggs framtiden av Mihajlovic efter ADV’s uttalande? Klubbens balkanisering kanske rent av behöver ge Sinisa en ny chans i rodret?


Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

Name (måste anges)

Email (måste anges)

Webbplats

Speak your mind