Efter Genoa

februari 3rd, 2011

Vinst. Även om den var plågad. Sjätte uddamålsvinsten gav ändå sjunde segern och Mihajlovic pustar nog ut inombords. Han har ju inget att förlora i nuläget egentligen. Det är bara att mana på, tro på vad det nu är han försöker skapa och hoppas på det bästa. Valet att starta Camporese var lite i den ådran, och börjar det ticka in lite poäng nu, särskilt på bortaplan, så lever till och med hoppet för Europaspel.

Den här Camporese. Vad ska man säga. Il ragazzo gioca bene. Benissimo. Det snackades innan matchen om ”i piu esperti”, och på något bisarrt vis så är det helt naturligt att Camporese är en av dem. Det känns som om han gjort 200 Serie A-matcher. Det här var hans femte. Frågan är snart inte längre ifall han håller som partner till Gamberini, utan om Gambero duger till det motsatta. Ärligt talat, jag kan inte minnas att Camporese gjort ett enda misstag, någon gång. Ever. Är det nästan inte en skämtfråga vem man bör starta av honom och Kröldrup?

Behrami aka ”lungan 2 med känsla i dojorna” var en oväntad höjdpunkt. Mannen med den omöjliga frisyren visade i vilket fall som helst att han kan bli jäkligt användbar. Han är överallt, defensivt, offensivt. Gjorde saker som jag tror Montolivo också skulle kunna vara kapabel till om han någonsin kom i ordentlig form. Jag tror ett sådant mittfält på tre rent utav kan bli något. Monto och Behrami som jobbar åt båda håll, med tonvikt på de offensiva löpningarna, och D’Ago i något av en Pirlo-roll. Eller Donadel som ankare om man vill täppa till mer, i vilket fall Montolivo kan ta över taktpinnen. Det mittfältet vore ingen avskräckande tanke.

Just det ja. Santana. Matchens spelare. Igen. Ska det vara så svårt att hala fram säg, ett tvåårskontrakt? Vill inte höra talas om minsta gnetande om löner nu från klubben. Mutu har rätt hög lön, och har vi sett honom skjuta hem några trepoängare på sistone kanske?

Firmato..TX


Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

Name (måste anges)

Email (måste anges)

Webbplats

Speak your mind