Mutu si o Mutu no?

januari 26th, 2011


Det är den stora frågan efter Adrians senaste pressutlåtande, och de möjliga utgångarna är tre: Viola, frysbox eller annan klubbadress. Hur trolig är varje utgång och vad skulle den ha för följder?

De som talar för Mutu i Viola är hans tidigare meriter. Helt klart. Det vi alla så länge har väntat på, men är Fiorentina så mycket bättre med Adrian på plan än utan? Tidigare under säsongen hade fenomenet en kortlivad comeback utan att tyckas vara tongivande på något av de fenomenala sätt man hade hoppats på. Med de flesta hårdnackade Ultras på sin sida floden Arno och den generellt växande misstron mot ledningen på senare tid, så känns det ändå troligast att fenomenet blir vårt ”stora nyförvärv” under vinterfönstret. Nyp mig i näsan om inte Corvino använder den gångbara klyschan när allt ska till att summeras. Fenomenet stannar, på Franchi: 47%.

Frysboxen är en hemsk tanke, för samtliga inblandade, men framförallt för Mutu själv. Det slår hårdast mot honom, det är det han av alla andra tänkbara utgångar vill undvika. Karriären = slut. Fenomenet stannar, i frysboxen: 33%.

Den nya klubbadressen går plötsligt inte att hitta vare sig på eniro eller gazzettans första blad. Det minst troliga alternativet, men i mercatotider vänder vinden snabbt. Får en utländsk klubb upp ögonen för Mutu och är villig att betala estimerade €12milj, så kanske. Fenomenet flyttar: 20%.


Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

Name (måste anges)

Email (måste anges)

Webbplats

Speak your mind